Ik ben Marcelle Niland, geboren in 1963,  moeder van drie prachtige volwassen kinderen (1994, 1995 en 2000), twee zoons en een dochter. Al jong was ik op zoek naar de zin van het leven, er moest toch meer zijn dan de dagelijkse ratrace van het bestaan. Ik had behoefte aan meer diepgang. Er kwamen heftige ervaringen op mijn pad en die ervaringen en de manier waarop ik daar mee ben omgegaan hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. In 2021 besloot ik eindelijk mijn passie te gaan leven, er mijn werk van te maken in plaats van het 'erbij te doen'.  Zo dankbaar voor wat het me brengt!

 

Vanaf mijn jonge jaren ben ik creatief, al had dat een heel andere uitingsvorm dan nu. Ik breide, haakte, borduurde, naaide kleding, maakte muziek en zong. Allemaal volgens vaste patronen. Zonder patroon of bladmuziek was ik nergens, improviseren was er niet bij, daarvan raakte ik in paniek. Ik durfde niet. Bovendien kreeg ik vaak te horen dat wat ik maakte niet mooi of goed genoeg was. Ik voldeed niet aan de norm die anderen voor mij stelden. De lol ging er wel af!

Een fikse burn-out (2012), die mijn leven volledig op zijn kop zette, zorgde voor een omslag. Een enorm cadeau waar ik nog steeds intens dankbaar voor ben!

Mijn creatieve ader ging van binnenuit open…wat een ontdekking. Natuurlijk ging dat niet zonder slag of stoot want ook ik wilde voldoen aan verwachtingen van wat ik dacht dat ‘men’ mooi vond.

De bemoeienis van mijn hoofd loslaten geeft mij de vrijheid om zonder oordeel mijn stroom te volgen. Zo geef ik mijn perfectionisme en mijn innerlijke criticus steeds minder ruimte, neem ik mijn eigen ruimte in.

Passie, gevoel, fantasie, ontdekkingsdrift. Proberen en experimenteren zonder de ballast van hoe het volgens ‘de norm’ zou moeten. Niet weten wat het resultaat gaat worden. Verwondering, enthousiasme, kwetsbaarheid, mijn ziel in beeld. Kleuren, vormen, materialen, voelen, in mijn lijf maar ook met mijn handen. Voor mij is het de ultieme meditatievorm.

Marcelle Niland

marcelle@creatiefvanuithethart.nl

© 2021 - 2024 creatiefvanuithethart.nl